Thursday, March 6, 2014

Komen Berapi Chef Wan Kepada Betina Gatal Hanez Suraya

Komen Berapi Chef Wan kepada betina gatal Hanez Suraya....
Wow sedeh baca cerita pergolakan Rumah tangga mereka ini. Ramai these days yg bermain api diakhirnya terjerat diri sendiri. Kesian isteri yg menjadi mangsa dgn anak2..bukan sekali buat hal dah banyak kali and i loved the honesty of his wive.
Mana yg suka berfoya foya lagi tu tak usah la berumah Tangga lagi.Jangan hancur kan hati seorang Wanita dan Anak2. Yang si Betina pun gatal dah tahu laki orang masih mau bermain api. Berdolak dalik macam main Drama minggu ini jugak for what?
These is the sad world today where there is no respect for others.. Many times i come across so many of my close friends going to the same shit over and over again. Tambahan anak2 muda sekarang pantang ada duit sikit laki orang pun mereka nak sapu kerana gila nak hidup senang.
I am always a shoulder for them to cry on and share their problems. My advice is always the same. Cerai kan and Move on as no one deserved to live unhappy and worst to be treated mcm sampah and worst physically abused.
I also have noticed that what goes around will come back in this world.Jantan2 yg jahat juga kebanyakan akan nanti bertemu dgn betina2 yg tak senonoh juga. Kawin la 10 kali pun jika perangai kita tu macam musibat juga as i have adviced both my children too in the end will all end up to a unhappy marriage. Yang menjadi Mangsa anak2 la yg have to suffer.


Nasihat saya kepada wanita wanita di luar sana, janganlah terlalu pentingkan diri. Fikirkan nasib anak anak yang menjadi mangsa sikap jahat anda. Anda mungkin daa hidup 20-30tahun, tinggal 30 tahun (secara purata) sahaja lagii nak kembali ke alam barzakh, tapi anak anak itu akan hidup lagi 40-50 tahun..membesar dengan jiwa yang kecewa, terpinggir, sedih akibat perbuatan anda. Bagaimana nasib mereka nanti, apa jawapan yang ingin anda berikan kepada Allah di atas penganiayaan itu ???
Jika anda adalah ibu bapa yang punya anak gadis yang meningkat dewasa, nasihatkan mereka supaya mempunyai kasih sayang kepada kanak2, jangan bersikap keji menggatal dengan laki orang, ajar mereka mengucapkan sorry...saya yang bersalah, kalau tidak jadi macam betina ni daa bersalah pun tak sedar diri, macam macam hal pula. Kepada Liyana Manan... tabahkan hati, move on, jaga anak2 dengan baik, mereka aset anda dunia akhirat.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...