Tuesday, May 14, 2013

Law of Attraction: Creating Magic with Vision Board


Assaraf pernah menceritakan bagaimana rumah yg dibuat olehnya, hasil imaginasi Vision Board, boleh lihat cerita Assaraf di youtube . Kita juga boleh membuat perkara yang menakjubkan seperti ini dalam kehidupan anda sendiri. Kita semua mempunyai impian sendiri, rumah banglo, hidup mewah, ingin menjadi hamba yang lebih baik kepada tuhannya, income berjuta juta namun ia hanya angan angan yang dibawa angin.

Example of Vision Board

Tetapi dgn adanya vision board, yang anda lihat sekurang kurangnya 10minit satu hari akan memaksa otak kanan untuk bekerja kerass untuk mengapai impian itu, adakah anda sedar kuasa otakk anda? Tahukah anda minda bawah sedar kita tidak tahu perbezaan di antara realiti dan visualisasi ia akan membantu anda untuk mewujudkan apa yang anda impikan jika anda mempunyai fokus yang jelas mengenai apa yang anda inginkan. Oleh itu visualisekan impian anda menggunakan Vision Board.

Bagaimana menghasilkan Vision Board? Cari gambar gambar yang menyatakan impian anda..rumah idaman, kereta mewah, gambar hamba yg bersujud kepada Tuhannya, tampal pada board dan letakkan di tempat yang orang lain tidak boleh melihatnya, kerana ia akan mengurangkan Law of Attraction, setiap hari habisskan masa sekurang kurangnya  10minit dihadapan vision board anda, mimpilah seindah indahnya di hadapan vision board anda. Minda separa sedar dan Otak kanan akan mengarahkan anda untuk member komitmen bagi mengapai impian tersebut.

Pentingnya Vision Board:
  • ·         membantu kita untuk menjadi sangat jelas mengenai apa yang kita mahu
  • ·         mengingatkan anda apa yang anda mahu
  • ·         mengingatkan anda tentang komitmen yang diperlukan
  • ·         membolehkan anda sentiasa dalam mood yang positif
  • ·         mewujudkan satu tujuan dalam hidup
  • ·         Melihat Vision Board, Otak percaya dan  menerimanya! Vision Board adalah satu peringatan visual setiap hari yang membolehkan anda memberi tumpuan kepada matlamat dan impian anda.

SELAMAT MENCUBA J

1 comment:

  1. terima kasih atas tips yang diberikan. saya sedang mencari idea untuk vision board saya. ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...