Wednesday, January 30, 2013

REVOLUSI DIET 2013: KENCHANA PETROLEUM

Assalamualaikum semua, Salam satu Malaysia. Hari ni Mommy nak update progression azam 2013 Revolusi Diet. Jom kita ber DIET, goyangkan badan (senaman laa tuu), bakar lemak dan hidup sihat. Pada 28 Januari yang lalu Mommy telah dijemput untuk menjayakan kempen cabaran turunkan berat badan di Kenchana Petroleum. Para peserta di anggarkan 300 orang.

Berikut adalah tentatif program:


Program bermula diawal pagi sekitar jam 8.00 pagi, just simple talk by medic staff, safety diikuti Mommy. Ni first time masuk side, dan bercakap berbumbungkan langit mu ha ha. Staff staff kenchana memang sporting dan baik baik.


Selain daripada Wieght Loss program, turut diadakan program derma darah dgn kerjasama Hospital Kemaman.


Antara aktiviti yang dilakukan ialah, pengambilan Profile berat badan peserta, Tinggi, BMI, target weight yang perlu diturunkan, kemudian group kaunseling. Ada 5 sesi group kaunseling, setiap sesi dihadkan 10-15orang peserta. Sebelah petang pula, lebih kepada individual kaunseling yang mempunyai masalah lain seperti darah tinggi, hypercholesterolemia, anemia dan sebagainya.


Banner untuk Program Wieght Loss.


Bahan bahan informatif yang digunakan untuk program weight Loss ni Mommy tekankan:

- Punca Lebihan Berat badan/ Obes
- Fat cell development
-Weight loss formula
-Weight loss plan/ target
- Tips kuruskan badan
- Exercise program
- Suplement
- Benefits of weight Loss





Kepada sesiapa yang tertanya tanya siapa CEO Kenchana Petroleum. Haa ini laa orangnya Dato' Mokhzani bin Tun Dr. Mahathir (born January 1961) anak kedua of Former Prime Minister of Malaysia Tun Dr. Mahathir Mohamad dan Tun Dr. Siti Hasmah. Dia merupakan orang ke 14 terkaya di Malaysia, dgn pendapatan 685 million usd pada tahun 2012.



Daa nak balik sempat bergambar dgn Sr Engineer graduated from Harvard University serta warga IT Kenchana serta staff staff yg lain.


Secara keseluruhannya, program berjalan lancar. Sambutan peserta memang agak menggalakkan, mereka sangat sporting, mesra dan tak lokek berkongsi pengalaman dlm usaha menangani masalah berat badan. Yang paling saya ingat "akak mak saya masak sayur api besar, sayur layu...", " Saya sekarang hidup dgn Oat je, berat saya daa banyak turun ni kak", "Senaman tak sempat laa kak...kitorang jalan2 dalam nii boleh", " Saya nii daa macam macam makan kak, tapi berat tak naik..Bila tanya berapa kali makan nasi sehari..Sekali je kak, memang patut laa tak naik adoiyaii".

Macam macam lagii..you all make my day I'm so hepi... so make sure korang turunkan berat badan kepada berat target yg  daa ditetapkan, menu saya daa sediakan, ikut betul betul yaa. Selamat Menurunkan Berat Badan ;)

Ribuan Terima kasih kepada pihak Organizer kerana sudi menjemput saya. Sekian Wassalam

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...