Monday, January 28, 2013

Penyakit Alzheimer (Nyanyuk): Elak dan Rawat


Alzheimer adalah sejenis penyakit NYANYUK yang sering melanda warga tua 1/10 orang tua akan menderita penyakit nyanyuk ini. Camne nak tahu penyakit ni? Orang tua yang menderita penyakit ni akan hilang ingatan, berak sana sini, kencing sana sini, lupa malam siang, lupa nak ikat kain dan sebagainya.

That is Why PREVENT Alzheimer before it happen. Cuba tengok atuk nenek, orang orang tua yang nyanyuk, memang laa kesian sangat, orang yang menjaga mereka pun kesian juga. Memerlukan kesabaran tahap Malaikat. Yea laa anak anak kecil kita berak, kencing sana sini pun kita daa marah, sepah sana sepah sini kita daa tension. Ini kan pula orang Tua, daa laa masa tuu orang yang nak menjaga pun ada keluarganya sendiri. Sila jangan baca saja, cuba empathy, cuba bayangkan jika ianya benar benar berlaku pada anda.


Zaman sekarang orang sangat sibuk, pentingkan diri sendiri, kurang kesian dengan orang lain, taraf hidup yang tinggi dan pendidikan agama yg semakin hilang menyebabkan manusia sering hilang pertimbangan. Tengok laa di dada dada akhbar, kita sering di sogokkan dgn berita …penderaan kanak kanak, anak derhaka, jenayah dan sebagainya. So cuba bayangkan kalau kita Stroke, Alzheimer (Nyanyuk), Kencing manis yang teruk. Bukan sahaja menyusahkan diri sendiri, menyusahkan anak anak. Sebab tuu dlm Islam kita diingatkan “Muda sebelum Tua, Sihat Sebelum Sakit”

Buat laa apa cara pun untuk kekal Sihat…Solat 5 waktu, Baca quran at least sehelai sehari, Zikir, Makan makanan yang sihat, Senaman, Sayangi Suami, Isteri dan Anak anak. Setiap hari peluk dan nyatakan sayang sebelum pergi kerja, balik kerja dan sebelum tidor. Senyum selalu, bergurau senda. Jangan Stress stress.
  • Body ni selain dari rohani, Makanan sangat penting, Stop ambil makanan yg membunuh.
  • Elakkan Makanan Tinggi Lemak, Tinggi Kolesterol, Manis, Masin
  • Tingktkan pengambilan serat yang ORGANIC, sayur, buah buahan, oat, kekacang. Say No to Pesticide ok
  • Senaman 3x seminggu sekurang kurangnya 45min per sesi
  • Ambil Suplement, Antioksida yang berkualiti tinggi. Zaman sekarang macam2 pesticide, toksik, radiasi yang menyebabkan anda boleh kena KANSER, NYAYUK, TUA dari usia, ATHRITIS dan sebagainya.
  • Cuba gi google apa punca Alzheimer, salah satunya kekurangan Omega 3 dan Vitamin E.
  • OMEGA 3: untuk kurangkan stress, kurangkan kolesterol, rendahkan tekanan darah tinggi
  • VITAMIN E (yg ada Selenium): Untuk buang pestiside, toksin, radical bebas dari melambak dlm tubuh tuu.
  • CAFFEINE 2 cup perday make sure “O” punya tak nak susu pekat manis, tapi klu gastric sila elakkan. Kenapa Caffeine banyak sebabnya, cuba google Caffeine benefits for Alzheimer, Depression, Moody, Diabetes, Weight Loss…awak akan jumpa miracle answer for my suggestion.
  • MINYAK HERBA ada beberapa jenis minyak herba mampu mengurangkan risiko Alzheimer, bolah dapatkan Herbal Oil Najlaa. Minyak ini mengandungi puluhan herba yang bagus.


Tak tahu mana nak cari Herbal Oil, SAYA ADA, bukan saja saja nak jual nak tolong orang hidup sihat. Saya bagi murah murah je, nak tolong orang sihat, jual mahal mahal tak mampu pulok. So tak ada alasan lagi

Hubungi saya: 
  

Like Fb saya Najlaa Baby Skincare 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...