Friday, November 2, 2012

Ubat Sakit Sendi, Advanced Joint Health Tablet Membantu

Jangan biarkan sakit SENDI menganggu pergerakkan aktif anda seharian. (100% vegetarian tablet) - petikan majalah iSIHAT keluaran Ogos 2012


Penyakit sendi atau Atritis boleh menyerang golongan tua atau muda. Terdapat 2 jenis Atritis yang lazim di dengari iaitu 1) Osteoathritis dan 2) Artritis Rheumatoid. Simptoms penyakit sendi membuatkan pengidap hidup tidak selesa. Namun kini dengan "advanced technology" Joint Health Tablet telah dihasilkan untuk mengubati penyakit sendi. Sebelum itu jom kita kenali apa itu Osteoathritis dan Artritis Rheumatoid.

Osteoatritis berpunca daripada kemusnahan pada rawan yang menyelaputi sendi sendi. Biasa terjadi kepada golongan lewat usia, berat badan berlebihan dan mereka mereka yang bekerja keras. Gejala penyakit Osteoathritis adalah seperti berikut; sakit dan bengkak di bahagian sendi-sendi dan pergerakan menjadi terhad.

Arthritis Rheumatoid merupakan kesakitan pada sendi sendi jari jemari dan pergelangan tangan. Sendi-sendi lain yang turut sakit ialah bahu, lutut dan kaki. Gejala-gejala Arthritis Rheumatoid adalah seperti berikut; Bengkak pada satu atau lebih sendi, Kekakuan di awal pagi, Kemerahan dan rasa panas pada sendi, Perasaan mencucuk cucuk di bahagian badan etc.

Oleh itu bagi mengatasi penyakit sendi, anda boleh laa mendapatkan Advanced Joint Health Tablet yang di rumus khas untuk menjaga kesihatan sendi berpanjangan.

Kelebihannya:

1. Menyokong Keselesaan sendi
Ektrak Boswellia menhalang pembentukan bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidak selesaan sendi. Bahan aktif utama ektraks Boswellia ialah asid boswelik ( AKBA< asid 3-asetil-11keto beta-boswelik) berfungsi sebagai anti radang semulajadi.

2. Bertindak sebagai kusyen
Ektrak jagung membekalkan sumber yg pekat dengan glukosamina yang berfungsi meningkatkan sokongan kusyen sendi dan memelihara tulang rawan. Glukosamina merupakan komponen utama membina tulang rawan dan lendir bagi melincinkan sendi.

3. Memelihara tisu penyambung yang sihat
Zinc, tembaga, mangan dan vitamin C membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung yang lain yang memeberi kekuatan dan struktur kepada sendi

Nota*
Kesan boleh dilihat dalam masa seawal 5 hari berdasarkan Shaklee Clinical research
Jom hadiah tablet ini kepada orang tersayang, ibu bapa anda
                    
Berminat untuk mendapatkan Advanced Joint Health Tablet . Contact  saya yea...
 CALL: 019-9821809
   Email: gee.azimah@gmail.com

Like Fb saya DIET Sihat dan SUSU Ibu untuk mendapat DISKAUN HEBAT.
Saya PAKAR PEMAKANAN dan menyediakan Konsultasi Pemakanan PERCUMA untuk Client Saya.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...