Thursday, August 16, 2012

My Open Letter to Marina Mahathir

Enough with hudud

By MARINA MAHATHIR 
The star, Wednesday July 18, 2012

The growing number of politicians in this country who think that hudud is a good idea for Malaysia should see the video that is circulating online of the execution of an Afghan woman by her husband for alleged adultery.

THERE is a video circulating online which everyone in this country should watch.
It depicts the execution of an Afghan woman for alleged adultery. Her husband shoots her many times in the head while being cheered on by a crowd of men.
If anyone thinks this happened many years ago during the Taliban–era, they are sadly mistaken.This gruesome event happened recently, in present-day non-Taliban-ruled Afghanistan.

The authorities are now looking for the executioner who has predictably disappeared. But really they should arrest the entire crowd that watched it, as accessories to murder.I think this video should be shown to the growing number of politicians in this country who think hudud is a good idea for Malaysia. In particular, it should be shown to those who have just called for the same.

If they can watch the video without at least blanching and truly think that’s what they want, then I hope they will be held accountable for not only the exodus of Malaysians from this country but also for the drastic reduction in foreign investments coming in.

If they want to blow us back to the Stone Age, then they should at least be made to answer for it.What is it with some of our politicians who seem to have taken leave of their senses? Is the loathing for reading and knowledge so widespread that they have to show it off with such ill-informed statements?

In a world where problems are increasingly sophisticated and complicated, is hudud the only response these people can come up with?Maybe they should get out a bit more.

They might like to travel to places like Pakistan where the literacy rate is all of 55% and where, in some areas, only 22% of women can read.

Or, go to Iran where a full 40% of the population lives below the poverty line. They might also like to notice the vast numbers of children forced to do backbreaking work in the Middle East.

Or they can stay home and instead of reading the tabloids and beefing up their knowledge on which actress is about to marry which rich man, they might like to read up on our very own Federal Constitution which basically says that not only can’t you have hudud laws, you also can’t impose it on anyone who isn’t Muslim.

Unless they have some subconscious need to lose the elections for their beloved party, then they might pause and see where this is going.But introspection is not a Malaysian strong point.

Somebody floats an “idea” that they think will attract some press attention and next thing you know, everyone else is jumping on the bandwagon.

Never mind that none of the so-called hudud punishments can be found in the Quran.

For years, our Government has steadily pooh-poohed the idea of having hudud in this country because that was what the Opposition (or at least some of them) wanted. For years those of us who knew that hudud did not belong in the 21st century have held on to that as our bulwark against theocratic rule in this country.

Now, however, the government supporters have changed their tune and are echoing the Opposition’s line all those years ago. They seriously think this is the way to win an election? If hudud is to be implemented, then I hope someone realises that it has to be implemented fairly.

Therefore not only will petty thieves get their hands cut off but major-league million-ringgit bribe-takers too. And no doubt we will have morality police patrolling the streets and checking that everyone is being good.


My Letter to Marina Mahathir,

Dear Marina I feel sympathy to you when I read this, all kids of Mahathir born brilliant as their father but secular (tak kemana tumpahnya kuah kalau bukan ke nasi)...Mahathir sgt cerdik pandai, dia idola saya tapi sayang tidak didik dgn ilmu agama, kalau Mahathir orangnya fakih dlm agama, saya percaya dgn kecerdikan dan pengaruh yg dia ada Dunia Islam akan pergi lebih jauh dan lebih dihormati. Anaknya Marina Mahathir pun tidak akan menghina Hukum Allah sebegini rupa.

Hudud is not stone age Law, and its belong to every generations till Kiamat. Why you so scared of hudud? You watch one video and become so emotional... Boleh saya tanya? Dirang, anak kecil yg tdk berdosa, dibunuh dgn kejam kemudian dibakar hangus, namun Pembunuhnya hanya dipenjara beberapa tahun. Adakah ianya adil? Jika hudud dijalankan, bunuh akan dibalas bunuh.Cuba fikirkan (macam laa Marina bodoh sgt kan yg aku suruh dia fikir) selepas Pembunuh itu dibebaskan kemudian, apa perasaan jiran tetangga Pembunuh, mereka rasa tdk selamat dan sebagainya.

Org berzina jika ditangani dgn Undang-undang Malaysia mahupun Mahkamah Syariah tidak cukup kuat untuk mencegah perbuatan Zina yang beleluasa hari ini. Tapi pada pandangan kamu Sebat atau Rejam itu kejam. Cuba luaskan pemikiran Marina, Sebat dan Rejam itu menakutkan, pasti terkesan pada jiwa jiwa yg melihat hukuman ini dijalankan, seterusnya masyarakat akan lebih takut melakukan zina, sekaligus mengurangkan statistik pembuangan bayi.

Jiwa yg penuh insan, pasti sedih melihat bayi2 ini dibuang...mati digongong binatang, pasti mengalir air mata sedih...kalau hidup pun bagaimana nasib anak ini (tak tahu laa jiwa Marina Mahathir ni macam mana). Mana lebih kejam pada kamu...penzina yg disebat atau anak zina yg trpaksa hidup dgn segala cemuhan, kesedihan jiwa, kehidupan zaman kanak kanak yg murung, menangung aib ibu bapanya? ...Cukup lah dgn 2 contoh ini, Orang yg memiliki pemikiran yg bijaksana dan berjiwa insan pasti memilih Hudud hukum Allah yg jelas membawa keadilan pada Mangsa bunuh, Anak Zina, Org yg dirogol, Magsa Curi dan sebagainya.

Sesungguhnya Allah itu bijaksana Marina..."Dan orang lelaki yang mencuri dan perempuan yang mencuri maka (hukumannya) potonglah tangan mereka sebagai satu balasan dengan sebab apa yang mereka telah usahakan, (juga sebagai) suatu hukuman pencegah dari Allah. Dan (ingatlah) Allah maha Kuasa lagi Maha Bijaksana." (Surah Al-Ma'idah: 38).

Marina cuba kamu perhatikan hukum Hudud dgn pandangan yg telus...Lihat lah hikmah disebalik hukum Hudud dengan akal yg bijaksana, analisis setiap hukumannya. Pasti kamu dapati Hukum Hudud menjaga akidah umat Islam dari terpesong (cth murtad..pertama disuruh bertaubat, kemudiannya jika tidak bertaubat baru dibunuh) oleh itu org yg melihat hukuman ini pasti takut utk murtad (selamat dari tinggal dineraka selama lamanya). Hukum hudud menjaga nyawa, bunuh dibalas bunuh, pasti masyarakat terkesan dan takut melakukan pembunuhan. Oleh itu kurang laa statistik pembunuhan kejam yg semakin rancak di dada akhbar sekarang. Hukum hudud menjaga keturunan dan menjaga harta benda.

Dear Marina, semoga jelas pada kamu Hikmah Kebaikan Hukum Hudud dalam mendidik masyarakat kita yg kacau bilau dgn keruntuhan akhlak muda mudi berzina, tua bangka merogol cucu dan sebagainya.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...