Saturday, July 7, 2012

Sister...Teh Na

I have always wanted to up an entry about my younger sister but i just don't know where to start =) So basically, you guys Farhana ni adik bongsu perempuan in ze family.Ehem, dgn adanya adikku ni, hidupku bertambah ceria dan lebih bertenaga. Ummm bertenaga! Well, bagi aku, dia adalah tukang urut terhebat dlm hidup...poyo je,tapi betul beb panggil la mana bidan urut aku bersalin, adikku juga yg berjaya hilangkan sengal2 urat terseliuh.


Aku memang syg ngan satu satunya adik perempuan niii...sejak kecil dia xbanyak songeh, ringan tulang. Orangnya bijak dan bertanggungjawap. Dlm keluarga dia satu satunya anak perempuan yg dapt straight A dlm UPSR, PMR...but SPM not all A, sekarg antara pelajar cemerlang uitm, apa aku kesah kann ha ha. Dlm keluarga aku anak perempuan yg suka berleter, tapi daa kawen ni xpula berleter sebab suami xsuka so Farhana laa mangsa leter aku kesian...but she good listener, understanding dan tak amik pusing ngn leteran aku, mungkin dari kecik lagii daa dengar kaknya pok pek pok pek. Aku memang suka kongsi apa saja curahan hati dan rahsia seab Farhana nii orgnya amanah.


 Anak2 aku panggil Farhana...Teh Na, diorang memang syg ngn mak teh diorang niii daa macam mak diorang...mandikan, beri makan, tidorkan, temankan diorang bermain...klu dia daa kawen dan ada anak memang aku tak risau dia daa expert jaga anak.

Once in a while,terharu gakk dgn sifat caringnya...dlm tempoh akuberpantang dia laa jaga anak2 aku, masakkan makanan,saunakan aku, basuh baju...kadang2 aku tertidor dia pakaikan stokin, bakar tungku, urut siang malam...pergh memang baik laa adik aku niii. Terima Kasih...Teh Na,semoga Allah menyayangi adik aku nii,dipermudahkan jalan hidup, disayangi penduduk bumi dan langit.
Best gila rasanya sebab dapat adik seperti Farhana, I just can't explain that feeling, only Allah knows!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...