Monday, June 4, 2012

Motivasi: Kisah Hidup Steven Sim Pengasas Secret Recipe

Hari tu hadirkan diri ke ceramah motivasi yg di adakan di Arena Star Genting Highland...agak kagum dengan kisah hidup pengasas Secret Recipe. Jom hayati kisahnya...bagus untuk jiwa yang dahagakan kejayaan selamat membaca:
Gain Success..Steven Sim

     
 Semasa diawal pembukaan, Secret Recipe kurang mendapat sambutan. Oleh itu,beliau mengedarkan flyers  yang tertera “ free coffee’ dengan berjalan kaki. Seperti yang kita sedia maklum masyarakat Malaysia sukakan benda yang percuma. Oleh itu ramai pelanggan datang ke warung secret recipe mencuba pelbagai kek yang ada. Dato Steven Sim mengambil peluang tersebut untuk mendapat maklum balas kepuasan pelanggan, dan daripada komen-komen yang diberi beliau mengubah kek-kek tersebut mengikut citarasa masyarakat Malaysia.

Disamping itu Dato’ Steven Sim juga percaya If you believe you can do it, you have passion to do it, you will success” dan “ Brave men do not  mean they are not afraid, but they conquer the afraid. Beliau juga menceritakan di awal penubuhan Secret Recipe beliau tidur bersama kertas dan pensil, jika terfikirkan sesuatu berkenaan perniagaannya beliau akan segera mencatat idea-idea tersebut. Daripada ceramah beliau dapatla kita mengambil iktibar, kejayaan bukan datang menimpa tapi perlu diusahakan dengan bersungguh-sungguh.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...